Om träningen

Frihetsdressyr

Målet är att hästen ska bli trygg med människan och kunna hanteras och ridas utan utrustning. Hästen ska vara balanserad och söka sig till ett naturlig form och samling. Madeleine utbildar sig hos Rebecca Dahlgren och har genomgått alla fyra intensivutbildningar. Hon har också under 7 års tid tränat för Honza Bláha, en av världens skickligaste utövare av frihetsdressyr.

 

Frihetsdressyr är en väldigt rolig träningsform där man uppnår ett fantastiskt samspel med hästen. Många av de vardagliga problemen man stöter på med sin häst kan man lösa med hjälp av frihetsdressyren. Frihetsdressyren är också en bra träningsform för nybörjare och unghästar.

Foto: Zahlo foto            

Foto: Equine by Wengdahl

 

Akademisk ridkonst

Målet är att bygga upp styrkan i hästen utefter dess förutsättningar. Detta gör att alla hästar passar till träningen. Jag utbildar mig hos Christofer Dahlgren och har genomgått alla fyra intensivutbildningar.

Foto: Zahlo foto

Foto: Equine by Wengdahl

 

Trickträning

I trickträningen kan man lära hästen trick från marken och uppsuttet. Några exempel som jag kan lära ut är att buga, stegra, spansk skritt, stå på hästens rygg och lära hästen apportering. Trickträningen gör man främst för att det är roligt, såväl för häst som för människa.

Foto: Equine by Wengdahl

 

Toleransträning

Toleransträningen gör vi för att hästen ska bli trygg både med ryttaren och omgivningen. Lekar med bollar, presenningar, läskiga ljud m.m. gör att hästen blir tryggare. Träningen passar unghästar och osäkra hästar.