Ridskola

På Bjärkhults Gård är elever i alla åldrar och nivåer välkomna. Vi har hästar i alla storlekar som går lektioner. Dessa lektioner är perfekta för dig som vill få utveckla din ridning tillsammans med gårdens trygga och snälla hästar. 

Vad som utmärker ridskoleverksamheten på Bjärkhults Gård är bland annat: 

  • Små grupper med elever. Max 4-6 elever per grupp. Detta gör att man får mer tid med tränaren samt möjlighet att finslipa ridningen mer. 
  • Du får själv göra iordning hästen inför din lektion. Det innebär för elever i ungdom- samt vuxengrupper att man får hämta hästen i hagen, samt borsta och sadla hästen. (ca 30 min) 
  • Du får erfarenhet kring hur hästar fungerar och säkerhet i hästhantering. 
  • Varierande fokus under ridlektionerna. Tolerans/säkerhet, balansträning, hoppning är sådant vi gör med jämna mellanrum. 
  • Lektionerna anpassas helt efter de elever som deltar. Olika elever kan få olika saker att fokusera på under lektionen om det behövs. 
  • Du anpassar lektionstiden efter ditt schema. 
  • Och sist men inte minst.... Lyckliga hästar! 

 

Lektionnerna är indelade i tre olika nivåer:

Grupplektion barn/nybörjare - för elever under 7 år eller utan erfarenhet/tidigare ridvana.

Grupplektion ungdom - för elever 7-18 år som klarar skritt, trav och galopp på egen hand.

Grupplektion vuxen - för elever 18+ år 

 

Info och priser:  

Du kan själv välja om du vill rida enstaka lektioner eller om du vill rida en hel termin. En termin består av 18 veckor. Vårterminen 2019 pågår mellan 28:e januari t.o.m. den 2:e juni. 

Vi använder oss av ett bokningssystem där du enkelt går in vecka för vecka eller månad för månad och bokar upp dina lektioner på den tid som passar dig bäst. För att boka går du in via länken nedan, klickar på den lektion du vill boka och den tid som passar.  

Terminen pågår i 18 veckor, dvs du har 18 lektioner att tillgå under de veckorna. Hur du väljer att boka dem är helt upp till dig. Detta lämnar möjlighet för dig att planera ridlektionerna så det passar ditt schema, istället för att schemat ska anpassa sig efter ridlektionerna. Likaså om du skulle vara borta en vecka kan du boka två lektioner veckan därpå. 

 

  Pris per lektion:  Summa:
Grupplektion barn/nybörjare 150 kr  150 kr
Terminsavgift grupplektion barn/nybörjare 132,50 kr 2385 kr
Grupplektion ungdom 150 kr  150 kr 
Terminsavgift grupplektion ungdom  132,50 kr  2385 kr 
Grupplektion vuxen  250 kr  250 kr 
Terminsavgift grupplektion vuxen  200 kr  3600 kr 
  (inkl. moms)  (inkl. moms)