Ridskola

Grupplektioner

På Bjärkhults Gård är elever i alla åldrar och nivåer välkomna. Vi har hästar i alla storlekar som går lektioner. Dessa lektioner är perfekta för dig som vill få utveckla din ridning tillsammans med gårdens trygga och snälla hästar.

Vad som utmärker ridskoleverksamheten på Bjärkhults Gård är bland annat:

  • Små grupper med max 4-6 elever per grupp. Detta gör att man får mer tid med instruktören och möjlighet att finslipa ridningen mer.
  • Du får själv göra iordning hästen inför din lektion. Räkna med att det tar ca 30 minuter.
  • Du får erfarenhet kring hur hästar fungerar och säkerhet i hästhantering.
  • Varierande fokus under ridlektionerna. Tolerans/säkerhet, balansträning, hoppning är sådant vi gör med jämna mellanrum.
  • Lektionerna anpassas helt efter de elever som deltar. Olika elever kan få olika saker att fokusera på under lektionen om det behövs.
  • Du anpassar lektionstiden efter ditt schema.
  • Och sist men inte minst.... lyckliga hästar!

 

Lektionerna är indelade i tre olika nivåer:

Nivå 1: Grundutbildning i ridning - för elever utan erfarenhet/tidigare ridvana. Vi jobbar mycket med balans, hjälpgivning och kommunikation mellan häst och ryttare. 

Nivå 2: Kontroll i ridning - för elever som klarar skritt, trav och galopp på egen hand. Vi lär oss hitta rätt sittben och rätt galopp. Vi utvecklar balans och säkerhet i ridningen ytterligare och lär oss hitta en sökning fram till handen. 

Nivå 3: Skolor och introduktion av stickar - för elever som stadigt hittar alla gångarter och har en fin sökning fram till handen. Vi utvecklar på nivå 3 den avancerade hjälpgivningen och kommer in mer på skolor och formgivning innan det för de som vill finns möjlighet att börja med den uppsuttna frihetsdressyren. I den uppsuttna frihetsdressyren letar vi efter en så fin kommunikation att vårt slutmål är att kunna plocka av tränset och rida utan huvudlag. 

 

Lektionspriser:

 

Under 18 år: 

Över 18 år: 

Nivå 1: Grundutbildning i ridning

150 kr

200 kr

Nivå 2: Kontroll i ridning

150 kr

200 kr

Nivå 3: Skolor och introduktion av stickar 

150 kr

200 kr

 

Bokning:  

Du kan själv välja om du vill rida enstaka lektioner eller om du vill rida en hel termin. En termin består av 18 veckor. Vårterminen 2019 pågår mellan 28:e januari t.o.m. den 2:e juni.

Vi använder oss av ett bokningssystem där du enkelt går in vecka för vecka eller månad för månad och bokar upp dina lektioner på den tid som passar dig bäst. För att boka går du in via länken nedan, klickar på den lektion du vill boka och den tid som passar.  

Terminen pågår i 18 veckor, dvs du har 18 lektioner att tillgå under de veckorna. Hur du väljer att boka dem är helt upp till dig. Detta lämnar möjlighet för dig att planera ridlektionerna så det passar ditt schema. Om du skulle vara borta en vecka kan du boka två lektioner veckan därpå istället.

Lektionerna sker på ridbana utomhus.

OBS! Maxvikt 85 kg. 

Lediga tider för lektioner på Bjärkhults gård hittar du nedan.