Tjänster

Veckoelev

Privatlektioner

Kurser

Ridskola

Inridning & tillridning

Problemlösning

 

Om träningen

 

Frihetsdressyr

I frihetsdressyren är Madeleines största mål och fokus att utveckla ett så nyanserat samspel som möjligt mellan häst och människa. Med en välutvecklad kommunikation behövs varken grimma eller träns för att kunna hantera och utbilda hästen helt i frihet.

I början av träningen ligger även stort fokus på trygghet och respekt. Detta för att kunna göra arbetet och ridningen i frihet så säker som bara möjligt. Frihetsdressyren handlar intie om att slänga av all utrustning och se vad som händer, utan för Madeleine handlar frihetsdressyren om att sätta en så bra grundkommunikation att grimma eller träns inte längre är nödvändigt för att lösa olika situationer.

Frihetsdressyr är en väldigt rolig träningsform där man uppnår ett fantastiskt samspel med hästen. Många av de vardagliga problemen man stöter på med sin häst kan man lösa med hjälp av frihetsdressyren. Frihetsdressyren är också en bra träningsform för nybörjare och unghästar.

Foto: Zahlo foto

 

Akademisk ridkonst

Målet är att bygga upp styrkan i hästen utefter dess förutsättningar. Detta gör att alla hästar passar till träningen. Madeleine utbildar sig hos Christofer Dahlgren och har genomgått alla fyra intensivutbildningar.

Foto: Zahlo foto

 

Trickträning

Trickträning är något som många hästar och ryttare tycker är väldigt rolig, men också så väldigt utvecklande. I trickträningen får hästen använda hjärnan för att hitta lösningar och bygger därigenom även på självförtroendet!

I trickträningen kan man lära hästen trick från marken och uppsuttet. Några exempel på vad Madeleine kan hjälpa dig att lära din häst är att buga, kompliment, ligg, stegra, spansk skritt, apportering m.m.

 

Toleransträning

Toleransträningen gör vi för att hästen ska bli trygg både med ryttaren och omgivningen. Lekar med bollar, presenningar, läskiga ljud m.m. gör att hästen blir tryggare. Träningen passar unghästar och osäkra hästar.